Trygghets- och seniorbostäder

2024-03-28

Lisbeth Sämå, varför behövs trygghets- och seniorbostäder?


Det behövs många olika typer av bostäder i ett samhälle och i Täby. Vi har helt enkelt olika behov under olika faser i livet. Grundläggande är att det finns ett utbud av bostäder så att var och en har en faktisk möjlighet att välja.


Men varför just trygghets- och seniorbostäder?

Jag tror många uppskattar ett socialt sammanhang även i själva boendet, det ger trygghet. Men det kan också vara att få service som gör både livet och boendet enklare. Det finns inte någon formel på hur det här kan se ut, det är därför viktigt att det finns ett stort och brett utbud av seniorbostäder.

Lisbeth Sämå, vice ordförande Täbymoderaterna

Många nya trygghets- och seniorboenden är under planering i Täby, hur ser du på den utvecklingen?

Det är väldigt bra, jag tror att i framtiden kommer det att finnas många olika boendekoncept. Det är så många olika projekt på gång och det kommer att öka valfriheten. Att så många bolag har valt att investera i Täby är helt fantastiskt.

Likaså planeras många nya äldreboenden, din kommentar?

När krafterna inte längre räcker till och mer omfattande stöd behövs i vardagen måste det finnas särskilda boenden. Vi kommer att få ett stort antal boenden med olika profiler och det kommer att behövas. För att bli ett framgångsrikt äldreboende i Täby gäller även fortsättningsvis att det är hög kvalitet i verksamheten som är i fokus. Utvecklingen kommer kraftfullt att öka möjligheten att verkligen kunna välja boende i kommunen.