Kriminella gäng ska inte få fotfäste i Täby

2024-03-29

TEMA: trygghet och säkerhet

I Sverige har en inhemsk terrorism utvecklats som är extraordinär. Regeringen står handlingsförlamad och oförmögen att möta det exempellösa våldet, som ofta begås av barn eller unga vuxna i händerna på våldsbejakande kriminella gäng och driven av narkotikahandel. I princip sker en skjutning varje dag, någonstans i landet. Och område efter område annekteras av gäng som upprättar sin egen ordning där svensk lag inte gäller.

De kriminella gängen är en konsekvens av en migrations- och integrationspolitik som helt har spårat ur. Priset för vänsterns älsklingsprojekt – att göra Sverige till en humanitär stormakt – måste varje dag betalas av hårt arbetande svenska medborgare.


En extraordinär situation måste mötas av särskilda åtgärder. Kommunerna är huvudman för skola och socialtjänst och måste kraftsamla för att gängens själva grogrund aldrig ska uppstå. Det kommer kräva hårda prioriteringar och en väldig tydlighet om vad som gäller men kommunerna måste bli effektivare i det förebyggande arbetet.

Täby är i grunden en trygg kommun men inte isolerad från övriga landet. Vi måste därför genom direkta åtgärder bygga starkare barriärer för att till varje pris förhindra uppkomsten av stora grupper i utanförskap eller av våldsbejakande kriminella gäng.

Patric Hamilton, kommunalråd